Dublă bucurie cu „Pisici” de Ziua Mondială a Teatrului

La Suceava, Ziua Mondială a Teatrului a fost sărbătorită cu spectacolul „Pisici”. O bucurie de spectacol. Un spectacol despre cine suntem, unde suntem şi mai ales de ce suntem aici ca societate, realizat cu umor de cea mai bună calitate, cu muzică bună, cu entuziasm şi energie.

„Pisici” este darul care continuă să dăruiască (the gift that keeps on giving), cum zic americanii de pe la începutul secolului 20. Spectacolul gândit de Bobo Burlăcianu şi Bobi Dumitraş, ilustrat de Ana Maria Ţăranu şi interpretat de Cătălin Ştefan Mîndru, Clara Popadiuc, Cosmin Panaite, Cristina Florea şi Horia Andrei Butnaru, oferă şi divertismentul atât de mult căutat de publicul larg, dar mult mai mult decât atât. Această minunată îmbinare de umor, miez, muzică face din „Pisici” un statement, o demonstraţie de teatru modern, inovator care atrage publicul de toate vârstele în redescoperirea teatrului şi a ceea ce reprezintă el.

   Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a ales Ziua Mondială a Teatrului pentru a face public programul pentru acest an şi a pune în vânzare prima serie de bilete la spectacole. Fiecare ediţie a festivalului se desfășoară sub genericul unor teme generoase în jurul cărora se face planificarea artistică, iar tema pentru acest an este „Arta de a dărui”. Un proiect început în 1993 de un grup condus de Constantin Chiriac, FITS a crescut, a ajuns la a 26-a ediţie şi a devenit un etalon al desăvârşirii în artele spectacolului.

Selecţionarea spectacolului „Pisici” în programul de la Sibiu este un semn de recunoaştere a calităţii şi valorii acestei producţii şi a întregii echipe de creaţie.

„Pisici”, Sibiu, 14 iunie, ora 22, Teatrul Gong.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s