„COSMIC”

Teatrul Studențesc Fabulinus vă invită la o nouă reprezentaţie a spectacolului „COSMIC”, regia Cosmin Panaite. Miercuri, 19 februarie, de la ora 19.00, la Planetariul USV. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Suportul de text pe care spectacolul COSMIC a fost construit este o înlănțuire de poezii sau fragmente de poezii, scrise de liceeni ai Colegiului Național Petru Rareş din Suceava, membri ai Clubului de poezie „Light of Ink”, coordonat de profesorul Gheorghe Cîrstian. Textele descriu peisajul emoțional cotidian, compunând într-o cheie intimă și sensibilă un discurs introspectiv și romantic, de o profundă umanitate. Spectacolul își propune să ridice întrebări despre ordinea din haos și despre haosul din ordine. O incursiune mai ales auditivă, despre liniștea și neliniștea din noi, dominată vizual de atmosfera cosmică din Planetariu.

„COSMIC” este un fel de meditaţie ghidată prin poezie sub stelele proiectate pe bolta observatorului. Pornind de la semiîntuneric şi alunecând treptat într-un întuneric luminat doar de stele, Cosmin Panaite imaginează o călătorie spre un univers interior. „Cosmic” este invitaţie la explorare, o explorare profundă a propriilor adâncimi, prin cuvintele pline de sensibilitate şi emoţie ale tinerilor creatori de frumos. Cuvintele plutesc uşor în aer şi par a fi direcţionate către fiecare spectator în parte de gesturi delicate, aproape imperceptibile. Ţi se aşază pe piele, îşi caută drumul spre inimă prin sânge, iar pe măsură ce întunericul devine tot mai dens, incantaţia începe să-ţi aparţină, începe să pulseze în tine în ritmul mişcării astrelor. Atmosfera ţine spectatorul captiv în poezie, în universul în care rând pe rând se face ordine, linişte, şi care îl hrăneşte cu emoţie. La fel ca în meditaţie, reîntoarcerea în realitate se face cu fineţe, cu blândeţe chiar. Lumina revine ca zorile dimineţii, treptat, într-un ritm perfect armonizat cu vocile care au călăuzit spectatorul în această călătorie, fără să agreseze, să brutalizeze. Acest periplu printre stele şi emoţii se încheie cu o alegere foarte inspirată, care facilitează revenirea în lumea reală.

„COSMIC” este un proiect realizat de Universitatea „Ştefan cel Mare”, Casa de Cultură a Studenţilor, în parteneriat cu Clubul de Poezie Light of Ink de la Colegiul Național Petru Rareș Suceava.

Distribuția spectacolului: Luminiţa AndruhFelicia MalaiPolya Zubati. Regia: Cosmin Panaite. Muzeograf operator: Cezar Lesanu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s